Stichting De Poorters van Naarden

Stichting De Poorters van Naarden

WINTERSTOP

PERSBERICHT

INNAME POORTERS VAN NAARDEN TOT 6 FEBRUARI 2018 GESTOPT

De hulporganisatie Stichting De Poorters van Naarden neemt in de maanden december en januari geen kleding in.  Zij hebben hiertoe besloten in verband met de omslag van het weer waardoor  het onverantwoordelijk is om vrachtwagens naar de kleine dorpjes in Hongarije te sturen.

De laatste vrachtwagen vertrekt woensdag 7 december 2017 vanaf de containers op het industrie terrein Naarden.

In een van de vorige jaren vertrok de laatste vrachtwagen met hulpgoederen eind december en kwam vast te zitten in de sneeuw wat veel ellende veroorzaakte. Men was verplicht de auto buiten het dorp te lossen en alles met kleine voertuigjes naar de plaatsen van bestemming te brengen.

Met het transport van 7 december gaan ook, naast heel veel warme kleding en meubels, de door ons gemaakte speciale Kerstpakketten mee voor de door ons geadopteerde gezinnetjes in Somogyapathie en Somogyaviszlo.

Ook de Kerstpakkettenactie is dit jaar weer een groot succes. Op de vraag om 250 pakketten   à € 12.50 te doneren wordt ruimschoots gehoor gegeven. We kunnen de eindstand nog niet meedelen. Fantastisch. Alle gevers hartelijk dank! Men hoopt in Hongarije half december inkopen te gaan doen om vlak voor de Kerst  de armlastigen te voorzien van een tas met spek, kruidenierswaren, sinaasappelen en andere noodzakelijke spullen die hun Kerst zal kunnen opvrolijken.

Dinsdag 6 februari 2018 hoopt de Stichting haar activiteiten weer aan te vangen en bent u weer van harte welkom in wijkcentrum De Schakel aan de Kol.Verveerstraat op de Keverdijk.

Zie: http://www.poorters.nl/gallery/winters-in-hongarije

 

Stichting De Poorters van Naarden