Stichting De Poorters van Naarden

Stichting De Poorters van Naarden

Transporten naar Hongarije

Transporten naar Hongarije

No 120 =
No 119 = 13 september 2019 is er weer een  vrachtwagen verstuurd Katádfa een niet al te groot dorp in Baranya (Ho)

No 118 = 31 juli 2019 konden we weer een vrachtwagen wegsturen naar Vásárosbéc in Hongarije. Het was deze keer geen afgeladen vrachtwagen.  We mochten 6 meter gebruiken, die dan ook geheel goed gevuld werd door de laadmeesters.  Voor fotoreportage: http://www.poorters.nl/gallery/31-07-2019-laden-vsrosbc

No 117 = Op 24 april 2019 konden we weer een wagen laden voor Roszafa. Dit gebeurde voor de laatste keer vanuit de Nissenhut op het industrieterrein. Heel jammer dat we deze opslag ook weer kwijt zijn.
No.116  = Op 28-02-2019 konden we een vrachtwagen laden voor Bánfa, voor ons een nieuw plaatsje waar ook veel armoede heerst.
No. 115 4 december 2018 vertrok de laatste vrachtwagen van 2018 naar Katadfa in Hongarije.

No 114 19 september 2018 hebben we het derde transport van dit jaar kunnen laden vanuit de Nissenhut op het industrieterrein. Mede dank de gemeente Gooise Meren hebben we daar weer de inhoud van de dertig tonner kunnen verzamelen en opslaan. Mede dank de vele behulpzame vrienden van de Poorters konden we de wagen in vier uurtjes laden. We hopen dat men in Vasarosbec in Hongarije ook met zoveel plezier de wagen zullen lossen en opslaan zoals wij het hier in Naarden hebben mogen doen. Fantastisch!!!!  

No 113 20 juni 2018 hebben de Poorters van Naarden weer een transport verzorgd naar Somogyapathie in Hongarije. De vrachtwagen zou om 10 uur aankomen, maar dat twee uur waardoor alle medewerkers weer van huis moesten komen. Al met al een transport met horten en stoten. Maar het is weer gelukt en we kunnen alle medewerkers, de sponsoren en het gemeentebestuur van Gooise Meren hartelijk dankzeggen voor hun medewerking. Fantastisch!!!!!!!!!!! 

No 112 - 21 maart 2018 vertrok het eerste transport van 2018 naar  Homokszentgyörgy in Hongarije. 27 maart werd hij ter plaatse uitgeladen en 's avonds kregen we het bericht dat het zo'n prachtige vracht was. Aan boord hadden we een door de HEMA geschonken spullen en van Albert Heijn een doos of vijftien met overgebleven tuintjes. Van ons contactpersoon kregen we te horen dat de bevolking bijzonder onder indruk was over de grote hoeveelheden die uit de vrachtwagen kwamen. "Is dat allemaal voor ons?' werd er regelmatig geroepen. 

No 111 - 7 december 2017 konden we een auto met een prachtige lading naar Somogyhatvan sturen. De Kerstpakketten voor de speciaal door ons geadopteerde gezinnen, voor de burgemeesters en medewerkers gingen allemaal mee. Ook heel veel warme kleding, dekens en meubilair konden we weer inladen. Jammer dar we problemen kregen bij de grens ivm met het EKAERnummer. Gelukig hadden we de papieren toch in orde en kon de vrachtwagen na een behoorlijk op onthoud doorrijden. Maandagmorgen kreeg ik van Bertus een telefoontje dat de wagen was gearriveerd en zij waren begonnen met het lossen.

No 110 = 18 october 2017 Konden we een bijzonder grote vrachtwagen laden voor Patapoklosi in Hongarije. De wagen was zo groot dat we twee vrachten uit het schooltje, twee bestelwagens van de Groene cirkel uit Huizen en de inhoud van de container konden versturen. ( zie ook de foto's op faceboek van Paul Vuijst )

No 109 = 20 juni 2017 Hebben we in de avonduren een vrachtwagen voor Vásárosbéc in Hongarije geladen. Het was de bedoeling dat hij de volgende morgen om 9.00 uur zou arriveren.  

Snel de medewerkers gebeld en om 21.30 uur konden we hem afgeladen vol uitzwaaien. Dank zij de snelle hulp van hen, die ook een warm hart voor de noodlijdende medemens hebben, is alles toch weer zonder problemen gelukt. Allen hartelijk dank!!!         

No 108 = 30 april 2017 vertrok de eerste vrachtwagen van 2017 naar Somogyapatie in Hongarije. Vanwege de problemen met de gemeente over een plekje voor een tweede containers konden we alleen de motorwagen laden. Er ging gelukkig toch genoeg mee,zodat het dorp genoeg materialen kan verdelen onder de bewoners.  

No107 = 7 December 2016 vertrok het vierde transport van dit jaar richting  Somogyhatvan in Hongarije. Hij vertrok om 12.00 uur afgeladen vol en arriveerde om 12.00 uur in Somogyhatvan waar een grote groep dorpelingen en onder leiding van de burgemeester en onze contactpersonen de vracht om 18.00 uur geheel haden gelost en thuis weer op adem konden komen. Gelijkertijd kregen wij in Naarden een telefoontje dat alles goed aangkomen was en dat men heel blij was met zo'n mooie vracht.
No 106  = 7 September 2016 vertrok het derde transport van dit jaar naar Vásárosbéc een heel arm dorp in Hongarije. Jammer dat vanuit dit transport een schaafbank gestolen is tijdens het transport. Maar ja, daar doe je ook niets aan. Bij de komende transporten zal er een fotograaf aanwezig zijn die alles vastlegt en de foto's direct als bewijs kunnen worden overgestuurd.
No 105 = 8 juni 2016 vertrok het tweede transport alweer vanuit Naarden naar Patapoklosi in Hongarije, een heel arm dorp. Vrijdag 10 juni arriveerde het daar en werd direct door de dorpsbewoners, onder toezicht van de burgemeester, gelost.( zie www.facebook.com/paul.vuijst?fref=photo )
No 104 = 9 maart vertrok het eerste transport van 2016 naar Nyugotszenterzsébet een van de armste dorpjes in de provincie Baranya.( zie www.facebook.com/paul.vuijst?fref=photo )

 No 103 = 9 December vertrok het laatste transport van 2015 naar Vásárosbéc.  Een knots van een vrachtwagen geladen met hulpgoeder voor de minderbedeelden in Hongarije. We konden de voormalige uniformen van de brandweer, 2 containers zakken speelgoed van de AH, een dikke 100 schoenendozen van de Brandsma, ongeveer 300 dozen met kleding en veel meubels meesturen. Al met al een prachtige vracht waarmee men daar weer erg blij mee zal zijn.

( zie www.facebook.com/paul.vuijst?fref=photo )

No 102 = 29 October 2015 vertrok er weer een vrachtwagen afgeladen vol met meer dan 600 dozen kleding en kleinhuisraad en veel meubelen naar Somogyapathie in Hongarije. We hopen er weer veel gezinnen mee blij te maken.

( zie www.facebook.com/paul.vuijst?fref=photo )

No 101 = 5 augustus 2015 Vertrok een afgeladen wagen met ongeveer 700 (banaen)dozen met kleding en klein huisraad en veel meubels, keukengerei, hooglaagbedden en matrassen enz. enz. Vrijdag 7 augustus arriveerde de wagen in Somogyviszlo waar de burgemeester, contactpersonen en een groep lossers aan klaar stonden.

 ( zie  www.facebook.com )

No 100 = 25 maart 2015 werd er weer een wagen geladen voor Patapoklosi vanaf 10uur en vertrok vol om 13.00 uur met ongeveer 450 dozenmet kleding, speelgoed, keukengerei en allerlei huishoudelijke spullen. Ook gingen er veel mooie meubelen mee. Vrijdagmiddag 27 maart begon men in Hongarije met lossen. Veel dankbare mensen weer.
No.99 = 10 december vertrok de laatste vrachtwagen van dit jaar naar Somogyhatvan  in de provincie Baranya i n Hongarije, We konden met dit transport, naast de normale inhoud van + 500 dozen kleding en meubels, een kleine 200 schoenendozen mee geven van de Julianaschool te Bussum en heel veel aangeklede poppen van de dames van nationale vrouwengroep "Breien en haken over grenzen." Alle gevers hartelijk dank.
No 98 = 17 september 2014 vertrok er weer een 30 tonner met hulpgoederen naar Somogyviszlo in de provincie Baranya van Hongarije. Naast ongeveer 500 dozen met kleding en klein huisraad konden er veer meubelen, bedden, rolstoel en weer een partij stoeltjes met chinese tekens erin gezaagd mee gestuurd worden.
No 97 = 14 mei 2014 Het tweede transport naar Hongarije is een feit. Vroeg in de morgen  konden we starten met het laden van een 30 tonner voor Nyugotszenterzsébet in de provincie Baranya in zuid west Hongarije. Naast de 500 dozen kleding, huisraad en speelgoed hadden we dit keer de inventaris van een chinees restaurant wat we mee konden sturen. Leuke stoeltjes met chinese tekens er in gezaagd. Al met al weer een mooie vracht. De hele week heeft het hier gestort van de regen, maar wij hadden gelukkig weer een zonnige dag tijdens het laden. Al met al reden voor dankbaarheid dat het allemaal zo goed is gegaan.
No 96 = 12 maart 2014 Het eerste transport van dit jaar is weer richting Patapoklosi in de provincie Baranya in Hongarije. We hebben 500 honderd bananendozen met kleding en huisraad, dozen met spagettie, maccaronie, bloem, rijst, tubes tandpasta, balen rijst en kant en klare voedselpakketten mee kunnen sturen. Verder meubels, bedden, matrassen, t.v., een gasfornuis en een koelkast. Al met al weer een prachtige vracht met spullen die wij, dank de gulle gevers uit Naarden en omtrek, konden inzamelen. Iedereen hartelijk dank! 
 No 95 = 20 november konden we het laatste transport van dit jaar laden voor Somogyapathie in Hongarije. De weersverachtingen waren niet al te best, maar we konden alles droog in de auto krijgen die precies op tijd was. Om 09-00 uur arriveerde hij en om 13.00 uur konden we hem weer uitzwaien. We verwachten dat hij op 22 november de 215 schoenendozen van de Brandsma, de 30 voedselpakketten, 300 bananendozen met kleding en het vele meubilair op de plaats van bestemming uit kan laden.
No 94 = 31 juli 2013 vertrok er weer een vrachtwagen naar Somogyaviszlo volgeladen met hulpgoederen. Gelukkig was het niet zo heet met het inladen van de vele spullen uit het schooltje en de twee containers. De 30 ste hadden we de spullen uit het schooltjekunnen inladen in de vrachtauto van het schadebedrijf De Zeeuw die de wagen weer omniet ter beschikking stelde. Hartelijk dank daarvoor Het scheelt ons heel veel werk op de dag van het laden. Als het goed is komt de wagen vrijdag 2 augustus aan en kan men bij 40 C lossen, Wij wensen hen veel sterkte.
No.93 = 24 april 2013 werd er weer een transport verzorgd vanuit de containers en het schooltje voor Ketujfalu in Hongarije. Al met al moeten we zeggen dat het deze keer niet meeviel. Eerst 23 april met de auto van firma De Zeeuw de dozen uit het schooltje halen en die de 24ste uitladen bij de containers. Daarna met het vrachtautotje vier pallats met kleding halen bij de firma Muaritz en pasdaarna overladen in de grote vrachtwagen. We zijn wel blij dat we nu geheel schoonschip hebben kunnen maken. Dus we beginnen nu weer geheel overnieuw.
No.92 = 6 maart 2013 konden we weer een vrachtwagen laden en uitzwaaien naar Somogyaviszlo in Hongarije. Veel kleding, meubels, matrassen en  30 voedselpakketten voor de allerarmsten in het dorp en omgeving. We kregen bericht dat men de allerarmsten  in de nabij gelegen dorpen Antalfalu; Somogyharsagy; Diopuszta; Andoranpuszta en Somogyhatvanin vanuit Somogyaviszlo helpt. De burgemeester van Somogyaviszlo heeft contact met een maatschappelijk werkster van genoemde dorpen. Fantastisch!
No.91 =  Vandaag 11 december 2012 is het laatste transport naar Hongarijevan dit jaar verstuurd naar Somogyapathie. Naast de vele dozen met (warme)kleding konden we ook de schoenendoze van de Brandsma - Julianaschool te Bussum meesturen en drie trap- en een electrischenaaimachine voor de naaicursus van Somogyviszlo. Een prachtige vracht.
No.90 = 7 november konden we weer een vrachtwagen laden en uitzwaaien naar Somogyaviszlo in Hongarije. Veel kleding, meubels, matrassen en + 30 voedselpakketten voor de allerarmsten in het dorp en omgeving. Bertus en Betsy zullen ze distribueren. Deze pakketten gaan buiten de Kerstpakketten om..
No 89 = 9 oktober 2012 Vanmorgen vertrok er een vrachtwagen naar Bodvalenke in Hongarije met een inventaris voor een ontvangstcentrum en veel kleding  in het Fresko dorp. Wij hopen dat het snel van de grond komt.
No 88 = 26 juli 2012 vertrok dan toch het laatste transport uit de zgn. Gele loods aan het Ruijsdaelplein te Naarden-Vesting naar Ketufajlu in Hongarije. We moeten nu dan toch gebruik maken van de twee containers op het industrieterrein en het schooltje in Bussum. We hadden een mooie tijd in de loods, maar aan alles komt een einde.
No 87 = 30 mei 2012 transport naar Somogyviszlo in Hongarije met o.a. veel meubels, kleding, ziekenhuisbedden, gereedschap en veel andere spullen
No.86 = 15 maart 2012 werd er weer een transport verzorgd vanuit de Gele loods voor Ketujfalu in Hongarije. We zij gelukkig met het huurcontract van de Rijks Gebouwen Dienst tot 31 juni a.s. Hopenlijk wordt het nog een keer verlengd.
No 85 = Op 8 november ontvingen we een verzoek van de in Hongarije wonende Frouke Schouwstra die betrokken was bij de zigeunerproblemen in Lapáncsa en Bódvalenke. De vraag werd gedeponeerd of wij deel wilden nemen in een actie voor 76 truien voor de jongeren van genoemde plaatsen die nog nooit een nieuwe trui hadden gekregen. We kunnen nu meedelen dat alle 76 jongeren met de Kerst een nieuwe trui hebben ontvangen. Onze dank gaat uit aan de breidames in Amsterdam.
No 84 = 17 november 2011 vertrok een transport vanuit de zgn. Gele loods naar Somogyviszlo in Hongarije met veel kleding en meubels.
No.83 = 22 september 2011 werd er weer een transport verzorgd voor Ketujfalu in Hongarije   Zie fotoreportage in Nieuws
No.82 = 20 tot 28 augustus 2011 bracht de familie Vuijst vanuit het gastvrije verblijf van de familie De Graaf te Somogyviszlo bezoeken aan diverse locaties in Hongarije waar de door het transport van 16 augustus gebrachte spullen werden verdeeld.
No 81 = 16 augustus 2011 transport naar Somogyviszlo in Hongarije met veel kleding en meubels.
No 80 = 4 mei 2011 transport naar Somogypathi met veel bedrijfskleding van een van onze sponsers. Ook hier wonen veel armen en zigeuners. Dus hulp is welkom volgens de burgemeester.
No 79 = 14 april 2011 transport naar Ketujfalu in Hongarije vanwaar de goederen verdeeld worden over de volgende plaatsen: Szigetvar, Ketujfalu, Burus, Varad, Gyingyosmellek, Teklafalu en Zador
No 78 = 9 maart 2011 transport naar Ketujfalu in Hongarije vanwaar de minderbedeelden in de volgende plaatsen worden voorzien van goederen Ketujfalu, Burus, Varad, Gyingyosmellek, Teklafalu en Zador
No 77 = 8 december 2010 transport naar Ketujfalu in Hongarije met heel veel meubels uit het bejaardencentrum te Zaandam
No 76 = 2 december 2010 transport naar Somogypathie in Hongarij met veel winterkleiding en de schoenendozen van de Julianaschool.

No 75 = 14 oktober 2010 transport naar Somogyviszlo in Hongarije met o.a. 1000 bodywarmers en 1000 truien allemaal nieuw geschonken door Stichting Sawasdee te Driewegen waarvoor onze speciale dank

No 74 =  2 sep 2010 transport naar Ketufalu met een grote partij splinternieuwe werkkleding geschonken door een groothandel in bedrijfskleding die daar opgeslagen wordt en later over diverse plaatsen zal worden verdeeld.
No 73 = 18 aug 2010 vertrok een transport naar Certo met veel nieuwe kleding, sportspullen zoals hometrainers, meubels, ziekenhuis materiaal enz. van diverse sponsoren
No.72 =  1 juli 2010 transport naar Gyögyösmellék met oa + 500 dozen met kleding, veel meubels, bedden, speelgoed  en 3 badliften en medische artikelen voor het ziekenhuis in Szigetvar in Hongarije
No.71 = 7 juni 2010 konden we weer een transport sturen naar Kétújfalu met o.a. 550 dozen kleding en 21 bedden voor het ziekenhuis van Szigetvar in Hongarije.
No.70 = 30 maart 2010 vertrok een 30 tonner met hulpgoederen voor de dorpbewoners van Kétújfalu en bedden enz voor het ziekenhuis van Szigetvar in Hongarije.
No.69 = 8 maart 2010 vertrok het eerste transport naar het psychiatrisch ziekenhuis te Moszgo. Al hetgeen wat daar over blijft wordt verdeeld in de omliggende dorpen.
No.68 = 12 december vertrok een transport naar Kétújfalu in Hongarije met o.a. veel warme kleding, meubilair, rollators, postoelen en de Kerstpakketen van de Brandsma en Julianaschool te Bussum voor diverse plaatsen in de omgeving;
No.67 =  27-10-2009 Transport  naar het psychiatrisch centrum en het dorp Moszgo in Hongarije
No.66 =  17-08-2009 Transport  naar  Csertö in Hongarije
Ín verband met het fotofestival in Naarden moesten wij onze activiteiten twee maanden staken en konden we geen transporten versturen!
No 65 = 12-04-2009 Transport naar Komló in Hongarije
No.64 = 28 maart tot 5 april bracht de familie Vuijst vanuit het gastvrije verblijf van de familie De Graaf in Somogyviszlo bezoeken aan diverse locaties in Hongarije waar de door hen meegebrachte spullen werden verdeeld.
No 63 =  12-02-2009 Transport naar Kétújfalu in Hongarije
No 62 = Wat was de inhoud en aan wie werden de Kerstpakketten uitgedeeld?      ( klik aan )
No 61 =  11-12-2008 Transport naar Komló in Hongarije
No 60 =  16-10-2008 Transport naar Kétújfalu in Hongarije
No.59 =  29-08-2008 Transport  naar Somogyaszaló in Hongarije
No.58  = 14 augustus 2008 Transport naar Komló in Hongarije
No.57  = 19 Juni 2008 Transport naar Nyugotszenterzsébet in Hongarije
No.56  = 17 tot 24 juni brachten de families Vuijst en Breijer vanuit het gastvrije verblijf van de familie De Graaf in Somogyviszlo bezoeken aan diverse locaties in Hongarije waar de door hen meegebrachte spullen werden verdeeld Vervolgens ging de reis naar Tsjechië.  
No.55  = 10 april 2008 Transport van  naar Somogyapati in Hongarije
No.54  = 22 februari 2008 Transport naar Somogyviszlo in Hongerije
No.53 = Wat gebeurde er met uw Kerstdonatie?
No.52 28 november 2007 konden we een transport laden voor het gemeente bestuur van Csertö. Eerder kwam er een verzoek voorkerstpakketten van hen binnen. Met dit transport zijn 120 gevulde schoenendozen van de Brandsmaschool te Bussum en veel voedsel meegestuurd. De pakketten voor de volwassenen worden op onze kosten ter plaatse, onder leiding van Bertus en Betsy de Graaf verzorgd.
No.51 =  10 oktober 2007 Transport naar  Csertö in Hongarije vanwaar het met kleine voertuigen naar diverse locaties gebracht wordt. .
No.50 =  22 augustus 2007 Transport naar  Csertö in Hongarije t.b.v. daklozen en Roma's  .
No.49 =   4 april 2007  Transport naar  Csertö in Hongarije t.b.v. de Roma's 
No.48 = 19 december 2006 Transport naar Komló, Csertö en Alsoszentmarton   
No.47 = 21 tot 30 oktober 2006 Bezoek van  aan Csertö, Komló en Alsoszentmarton (Hongarije) en Uherský Brod en - Hradiste (Tsjechië)  
No.46 = 27 september 2006  Transport naar Pecs t.b.v. het daklozencentrum      
No.45 = 29 augustus 2006 Transport naar het ziekenhuis en Socioproject in Komló - Hongarije  
No.44 = 12 juli 2006 Transport voor de Roma's in de provincie Baranya Hongarije op      ( klik aan )
No.43 = 3 juni tot 11 juni Bezoek van aan Csertö, Komló, Alsoszentmarton en Kétújfalu 
No.42 = Transport voor de Roma's in Baranya Hongarije op 10 mei 2006
No.41 = 3 mei 2006 Transport voor Alsószentmárton
No.40 = 29 april 2006 Koninginnedag
No.39 = 3 mei 2006 Transport voor Alsószentmárton op
No.38= 10 maart 2006 konden we het eerste transport versturen naar het "Age Home " een sociaal project voor de armen te Komló
No.37 = 28 december 2005 De transporten verlopen echter niet altijd zoals je graag zou willen 
No.36 = 28 december 2005 Laden van de vrachtwagen voor Komlo en de zigeuners van Alsószentmárton
No.35 = 8 tot 16 okt.2005  Bezocht Erik-Jan Geniets de zigeuners van Alsószentmárton
No.34 = 8 tot 16 okt.2005  Bezocht Kathinka Claus het bejaarden / sterfhuishuis van Szigetvar
No.33 = 8 tot 16 okt.2005 Bezocht Kathinka Claus het ziekenhuis van Komló
No.32 =  8 tot 16 okt.2005 Bezocht Kathinka Claus de zigeuners van Alsószentmárton
No.31 = BIJ DE ZIGEUNERKINDEREN VAN ALSÓSZENTMÁRTON      ( klik aan )
No.30 = BIJ DE ZIGEUNERPASTOR VAN ALSÓSZENTMÁRTON      ( klik aan )
No.29 = 27 oktober 2005 Transport van  naar Komló en Alsószentmárton
No.27 = 2 augustus 2005 Transport naar Komló en Alsószentmárton
No.26 = 23 juni 2005 Artikel uit de Gooi en Eembode    ( klik aan )
No.25 = Hulproep van het Kerkje van Diosviszlo - Hongarije
Stichting De Poorters van Naarden