Stichting De Poorters van Naarden

Stichting De Poorters van Naarden

Nieuwjaars berichtje uit Somogyviszló

 

Het nieuwe jaar is weer begonnen, het oude jaar is heel goed afgesloten .

Lieve mensen, voor iedereen de aller beste wensen.

En heel hartelijk dank wat jullie het afgelopen jaar weer voor de stichting hebben betekend.

 

Zoals jullie weten  {denk ik } zijn er weer nieuwe dorpen bijgekomen waar dringend hulp nodig is.

De aanvragen blijven maar binnen komen, maar niet ieder dorp komt in aanmerking voor de goederen hulp.

Mijn man en ik zijn heel kritisch wat de hulp aangaat. De bewoners van het dorp moeten echt heel arm zijn, er moet een goede burgemeester aanwezig zijn en daar kom je achter door met de inwoners te praten en te luisteren wat de mensen op hun hart hebben.

Afgelopen jaar zijn er drie nieuwe dorpen bij gekomen dat is best veel voor één jaar. Er moeten keuzes gemaakt worden naar welk dorp een vrachtwagen moet gaan?

Het is ons en de stichting de Poorters van Naarden weer gelukt om de vrachtwagens te sturen waar het het hards nodig is. Wat alleen kan door uw giften waar wij heel dankbaar voor zijn.

De nieuwe dorpen waar wij nu geweest zijn, zijn echt niet normaal, zo arm , wat een armoede .

Ik ben samen met een gemeenteraadslid bij een aantal huizen binnen geweest toen wij de kerstpakketten rond zijn wezen delen , puffffff, in Nederland ,in de jaren 50/60 stond er op heel veel huizen  “onbewoonbaar verklaarde woning”. Dat woord komt hier niet voor in het woordenboek ,mijn lieve hemel , wat in en in triest.

Ik ben niet overal binnen geweest, de meeste wilde niet op de foto of bleven bij het hek staan, kan ik mij voorstellen.....er is ook nog iets van eigenwaarden, dat respecteer ik heel erg.

De mensen vinden het fantastische dat zij uitverkoren zijn met de hulp uit Nederland en hopen dat het dit jaar weer mogelijk is om geholpen te worden, want het eind is nog lang niet in zicht.

 

Er zijn veel kerstpakketten rond gebracht in wel vier dorpen, maar dit is maar een heel klein topje van de ijsberg, de mensen hebben er heerlijk van gesmuld, geen dagelijkse kost, nou ja een beetje{ meel, rijst } maar vooral wat luxe etenswaar zoals, worst, vlees, vleeswaar, boter, koffie, thee, suiker, zonnebloemolie, chocolade, leverworst en andere worst voor op brood, soep, spek, fruit, snoepjes, chips { voor de kinderen waar kinderen aanwezig waren } enz. enz. allemaal extra lekkere dingen waar absoluut geen geld voor is, dus zij hebben er heerlijk van gegeten met de feestdagen echt een feestmaal.

 

Lieve mensen, wij hopen , dat de stichting de Poorters van Naarden  het komende jaar weer op uw steun mag rekenen ,HET BLIJFT HEEL, HEEL ERG NODIG  .

Zoals, kleding, meubeltjes, potten, pannen ,bestek, borden, glazen enz. enz. In de laatste twee dorpen zijn veel kinderen, er is gebrek aan kinderkleding. Misschien heeft een buurvrouw, zus of schoonzus die geen kleine kinderen meer hebben, maar toch nog ergens kleding op zolder heeft liggen en het ter beschikking willen stellen`?

WIJ DANKEN DE BREIEN EN HAKEN ZONDER GRENZEN CLUB, voor de super mooie truitjes, poncho's, de mooie poppen en de olifanten die gebreid zijn, er zijn veel kinderen heel blij mee gemaakt.

Lieve mensen blijf de STICHTING STEUNEN met goederen maar ook financieel, zonder uw financiële giften kan de STICHTING  geen vrachtwagens sturen  .

Wij hopen weer op een heel goed jaar, dank zij uw steun.

 

Vriendelijke groeten uit Hongarije.

Bertus en Betsy de Graaf- Bosch.

Stichting De Poorters van Naarden